YOGA & MOVNAT-RETREAT; BEVEGELSE, NATUR, STILLHET / NYKSUND

Retreaten som skulle arrangeres i mai 2021 utsettes p.g.a covid-19.
Ny dato kommer!  

Pris: kr 2700,-
(inkluderer ca 13 timer undervisning + lunsj på
restaurant Ekspedisjonen lørdag)

Gjesteinstruktør: Michal Peceny / Arctic Movers
Sertifisert Level 2 MovNat-instruktør

Velkommen til 3 dagers dypdykk inn i kreativ bevegelsesglede,
pust og tilstedeværelse! Denne retreathelgen kobler vi yoga og
MovNat – to bevegelsespraksiser som virkelig utfyller og
komplementerer hverandre. Yogaen fasiliterer kobling og
kontakt innover, MovNat inspirerer til mer utadvendt
utforskning
av et bredt bevegelsesspekter. 

Retreaten vil gi fordypning og ny forståelse for pust,
yogastillinger 
– og for yogaens forandrende kraft. I tillegg til
grundig anatomisk tilnærming til yogaøvelsene vil
undervisningen gi verktøy for å oppøve egen evne til økt
kroppsbevissthet og tilstedeværelse i pust og bevegelse. 

I vår «topptunge», mentalt orienterte vestlige kultur kan yogapraksis være en inngang til en ny, mer kroppslig forankring i oss selv. Ved å finne et lavere tyngdepunkt kan vi også komme i kontakt med fraskyv. Fraskyv er evnen til å utnytte tyngdekraften til vår fordel: ved å finne vår senterakse blir vi mottagelige for tyngdekraftens rebound-effekt. Dette gir kraft, letthet og styrke i vår oppreisthet og inn i alle våre bevegelser. Slik poeten Rilke sier det: «If we surrender to Earths intelligence, we can rise up rooted, like trees.» 

I MovNat-praksisen tar vi med oss denne forankringen inn en større sammenheng; vi finner vår plass med føttene plantet på jorda, med hele naturen som vårt handlings- og bevegelsesrom. Vi beveger oss gjennom landskapet, og du vil få erfare hvordan uterommet virkelig kan være et komplett treningsstudio. I løpet av retreaten vil vi oppøve evnen til å se nye bevegelsesmuligheter og – utfordringer overalt hvor vi ferdes!

Dersom vi tenker at den organismen kroppen vår er ikke bare trenger mat for å overleve, men også næring i form av variert bevegelse for hele kroppens muskulatur og ledd, kan kanskje mange av de helsemessige utfordringene vi ser i vesten i dag ha sammenheng med både undernæring og/eller ensidig ernæring i det daglige «bevegelsesinntaket» vårt. Vi er biologisk programmert for en rekke type stillinger og bevegelser den moderne, vestlige kultur ser ut til å ha glemt. Gjennom MovNat-øvelsene vil du i.l.a denne kurshelgen bli introdusert for øvelser som kan hjelpe deg med å gjenfinne ditt medfødte, iboende, varierte bevegelsesrepertoar. Lek, praktisk anvendelse og tilpasningsdyktighet er stikkord for MovNat-prakisen.  

Juni i Nyksund er midnattsol, stor himmel og åpen horisont. Såfremt været tillater det vil MovNat-undervisningen foregå utendørs, med den fantastiske naturen på yttersida som treningsrom. 

Retreaten er åpen for deltakere på alle nivå, og passer både for deg med erfaring fra yoga og/eller MovNat eller relaterte bevegelsesformer, og for deg som er nyere i dette landskapet. Har du vært på en av våre tidligere Yoga & MovNat-retreater vil du få  fordypning inn i allerede kjente øvelser, i tillegg til å bli introdusert for nye temaer og øvelser. 

Overnatting i rene, stille rom til hyggelige priser hos
våre samarbeidspartnere. Ta kontakt for detaljer og priser!

Maks 16 deltagere sikrer nøye oppfølging av hver enkelt.

LEDIGE PLASSER

Tilbake til kursoversikt

———————————————————————–

Hva tidligere deltagere på Yoga&MovNat-retreat sier:

«Tusen hjertelig takk for en magisk helg! Jeg er så takknemlig for at jeg fikk muligheten til å delta på retreaten, denne helgen ga meg mye mer enn jeg hadde forventet. Marit og Michal formidler noe som de fleste av oss ikke tenker på, men som er så naturlig. Jeg kommer til å bruke det jeg har lært for meg selv og i familien min. «
-Kari Anne, retreatdeltager juni -19

«YogaBeyond og Artic Movers: Lar deg gjenfinne din naturlige
bevegelse, smidighet, styrke og balanse. Knakende dyktige
instruktører som virkelig tar deg videre, uansett erfaringsnivå.»

– Marius, retreatdeltager i Nyksund, juni-17

——————————————————————————————

Hva er MovNat?

Natural Movement Fitness eller MovNat er en treningsform som
baserer seg på å gjenfinne hele spekteret av vårt opprinnelige,
medfødte bevegelsesrepertoar. Dette repertoaret omfatter
teknikker som krabbing, hopping, balanse, klatring, løfting og
løping m.m.

I MovNat jobber vi med fysisk kompetanse som har direkte
overføringsverdi til det praktiske livet. Vi oppøver evnen til å
være effektiv og samtidig tilpasningsdyktig. Først lærer vi
teknikkene – for så å utvikle kraft, eksplosivitet og utholdenhet
innen de ulike øvelsene.

MovNat er trygt, progressivt og kan tilpasses alle uansett alder,
kondisjon og fysiske forutsetninger.
Mer info: www.movnat.com

——————————————————————-

Om gjesteinstruktør Michal Peceny / Arctic Movers:

Michal har bred bevegelses- og treningserfaring fra forskjellige disipliner som alpint, friidrett, yoga og ultraløping. Han har lang undervisningserfaring som ansatt i det Slovakiske Skiforbundet, der han jobbet med forbundets skiinstruktørutdanning, og har jobbet flere sesonger som skiinstruktør i Østerrike. I 2015 oppdaget han MovNat, og visste umiddelbart at han hadde funnet sin nye arena for kreativ bevegelsesglede og -utfordringer. Han ble sertifisert Level 2 MovNat-instruktør i 2016, og har siden da undervist MovNat-kurs og workshops gjennom Arctic Movers. Til daglig jobber han som mekanisk ingeniør i Aibel A/S. Det han liker aller best er å bruke naturen som treningsrom, alene eller sammen med familie og venner, uansett vær og vind!

Artic Movers på fb: https://www.facebook.com/arcticmoversharstad/

Kursrom
Kurskalender
Kurskalender  Facebook