YOGA & MOVNAT-RETREAT; BEVEGELSE, NATUR, STILLHET / NYKSUND

«Stillness is what creates love,
Movement is what creates life, 
To be still, 
Yet still moving – 
That is everything!»

– Do Hyun Choe

————————————————————————–

Dato: 31.mai-2.juni

Pris: 3100,-

Kursprisen inkluderer ca 13 timer undervisning + varm lunsj på restaurant Ekspedisjonen lørdag.
Overnatting tilkommer (rabatterte priser hos våre samarbeidspartnere – ta kontakt for detaljer).

Instruktører:
Marit Nygård / YogaBeyond
Michal Peceny / Arctic Movers

Velkommen til 3 dagers dypdykk inn i pust, tilstedeværelse og kreativ bevegelsesglede! Denne retreathelgen kobler vi Yoga og MovNat; to praksiser som virkelig utfyller og komplementerer hverandre. Yoga fasiliterer kontakt og landing inn i pusten og kroppen, MovNat tar praksisen ut i et direkte, ufiltrert møte med naturen og inspirerer til kraft, spontanitet og mer utadrettet energi. 

Retreaten vil gi fordypning og ny forståelse for pust, yogastillinger og for yogaens forandrende kraft. I tillegg til grundig anatomisk tilnærming til yogaøvelsene vil undervisningen åpne for en mer kroppslig, erfart tilstedeværelse. 

MovNat-undervisningen vil i hovedsak foregå utendørs. Fra yogaens mer innovervendte fokus får vi gjennom MovNat-praksisen finne vår plass i den store sammenhengen, med føttene plantet på jorda og med hele naturen som vårt handlings- og bevegelsesrom. Vi beveger oss i, gjennom og med landskapet, og du vil få erfare hvordan uterommet virkelig kan være et komplett treningsstudio. I løpet av retreaten vil vi lære oss å se nye bevegelsesmuligheter og – utfordringer overalt hvor vi ferdes.

Retreaten er åpen for deltakere på alle nivå, og passer både for deg med erfaring fra yoga, andre relaterte bevegelsesformer og/eller MovNat, og for deg som er nyere i dette landskapet. Har du vært på en av våre tidligere Yoga & MovNat-retreater vil du oppleve fordypning og nye lag av praksisen, i tillegg til å bli introdusert for nye temaer og øvelser. 

Nyksund setter en særegen naturmessig ramme for denne helgens praksis, i enden av grusveien, med den endeløse horisonten foran oss og den store himmelen over oss. Her blir det også mulighet for havbad og badstu som del av din retreat!

Begrenset antall deltagere sikrer nøye oppfølging av hver enkelt. P.g.a. begrenset antall plasser er påmelding bindende.

3 LEDIGE PLASSER

Tilbake til kursoversikt

———————————————————————–

Hva tidligere deltagere på Yoga&MovNat-retreat sier:

«Tusen hjertelig takk for en magisk helg! Jeg er så takknemlig for at jeg fikk muligheten til å delta på retreaten, denne helgen ga meg mye mer enn jeg hadde forventet. Marit og Michal formidler noe som de fleste av oss ikke tenker på, men som er så naturlig. Jeg kommer til å bruke det jeg har lært for meg selv og i familien min. «
-Kari Anne

«Yoga og MovNat er en utmerket kombinasjon! Følte meg bra på alle mulige måter etter denne energigivende velværehelga med Marit og Miso! MovNat lokket frem en hel mengde muskler som
jeg ikke visste at jeg hadde, og yogaen hjalp til med å balansere det hele. Meget kunnskapsrike og dyktige instruktører. Dette er noe jeg vil anbefale til alle!»
– Guro

——————————————————————–

Hva er MovNat?

MovNat er en treningsform som baserer seg på å gjenfinne hele spekteret av vårt opprinnelige, medfødte, naturlige bevegelsesrepertoar. Vi utforsker teknikker som krabbing, hopping, balanse, klatring, løfting og løping m.m. MovNat-øvelsene kan tilpasses alle uansett alder, kondisjon og fysiske forutsetninger.

Om Michal Peceny / Arctic Movers:

Michal har bred bevegelses- og treningserfaring fra forskjellige disipliner som alpint, friidrett, yoga og ultraløping. Han har lang undervisningserfaring som ansatt i det Slovakiske Skiforbundet, der han jobbet med forbundets skiinstruktørutdanning, og har jobbet flere sesonger som skiinstruktør i Østerrike. I 2015 oppdaget han MovNat, og visste umiddelbart at han hadde funnet sin nye arena for kreativ bevegelsesglede og -utfordringer. Han ble sertifisert Level 2 MovNat-instruktør i 2016, og har siden da undervist MovNat-kurs, retreater og workshops gjennom Arctic Movers. For tiden jobber han mot sertifisering som Master Level-3 MovNat-instruktør sommeren 2024.

Til daglig jobber han som prosjektleder i Aibel A/S. I et hektisk hverdagsliv er han helt avhengig av sin daglige dose av samhørighet med naturen – alene eller sammen med Marit og ungene, uansett vær og vind!

Kursrom
Kurskalender
Kurskalender  Facebook