KONTEMPLATIV HELDAGSRETREAT; Å VOKSE NEDOVER, Å FOLDES UTOVER / HARSTAD

Lørdag 15.april kl 10-16.30
Sted: Nathanielsen seremonirom, Landsåsveien 5
Pris: 900,-

«I belong to the song
of the red-winged blackbird
as it calls out again,
belong to the silence
as he waits for an answer.
And waits. And waits.
I belong to the spring
every bit as much
as I belong to winter.»

– Rosemerry Wahtola Trommer

Velkommen til Kontemplativ Heldagsretreat; en hel lørdag dedikert til dypdykk inn i pust, stillhet og bevegelse.

Vi møtes idet våren begynner å finne sin vei, idet både dagene og nettene blir stadig lysere. Balanse er et stikkord her; kan vi beholde vår forankring og vår kontakt med jorda idet sola og lyset inviterer oss oppover og utover? Hva i oss kan få slippe seg nedover, og hva skal få folde seg ut?

Mest av alt er dette en dag der vi inviteres til å tre ut av den lineære tidslinja for en liten stund, og la verden gå sin gang. Vi gir oss selv et mellomrom der vi setter av Tid – til å hvile innover og nedover, til å la nervesystemet lande inn i «rest and digest», til følge utpusten hele veien ut av kroppen. Herfra kan vi utforske hva som da kan og vil folde seg ut; kraft og åpning finner sin vei i oss og gjennom oss, bevegelse, flyt og retning blir til.

Kontemplasjon har blitt beskrevet som «a long, loving look at the Real». Kan yogapraksis være en inngangsport til større og dypere kontakt med oss selv, med hverandre, og med livet? Hva skjer når vi våger å kaste loss; når vi tillater at tyngdepunktet senkes fra hodet, ned i kroppen?
Kan vi åpne oss for en mer, uforbeholden, kroppslig forankret tilstedeværelse – både på og av 
yogamatta?

Marits undervisning er erfaringsbasert, og har som mål å øke evnen til interosepsjon; å kjenne kroppen vår innenfra.  Dette er inngangsporten til vår egen iboende, dype tilstedeværelse. Og gir ofte en opplevelse av å komme Hjem; til oss selv, til vår plass på jorda akkurat nå, i det livet som er vårt å leve.

Denne kursdagen passer for deg som har erfaring (litt eller mer) fra yoga eller annen, relatert bevegelsespraksis og/eller meditasjon.
P.g.a begrenset antall plasser er påmelding bindende.

LEDIGE PLASSER

Tilbake til kursoversikt

Kursrom
Kurskalender
Kurskalender  Facebook