MØRKETIDSRETREAT: «Å VÆRE, I FORBINDELSE» / NYKSUND

Ny dato for 2024 kommer 

Pris: kr 3100,-

Kursprisen inkluderer ca 13 timer undervisning + varm lunsj på restaurant Ekspedisjonen lørdag.

Overnatting tilkommer (rabatterte priser hos YogaBeyonds samarbeidspartner).

Valgfri individuell oppfølgingstime i etterkant av retreaten (digitalt eller fysisk) til rabattert pris: 600,-/75 min.

——————————————————————–

«We have a tendency to think in terms of doing and not in terms of being. We think that when we are not doing anything, we are wasting our time.

But that is not true. Our time is first of all to be.

To be what? To be alive, to be peaceful, to be joyful, to be loving. And that is what the world needs most.»

– Thich Nhat Hahn

Velkommen til et 3 dagers dypdykk inn i pust, bevegelse og stillhet. På terskelen til mørketida gir vi oss selv et mellomrom av TID. Tid til å gjenfinne pustens naturlige, uanstrengte rytme. Tid til å la stillheten omslutte oss, og kanskje begynne å resonnere med en dyp, iboende stillhet i oss. Tid til å utforske kroppens glemte bevegelsesrepertoar, og erfare hvordan dette kan være en inngang til dyp hvile, kraft og flyt. Hele helgen dedikeres til praksis som kan åpne for en mer uforbeholden, kroppslig forankret tilstedeværelse.

For å kjenne vår væren må vi følge lengselen etter dyp hvile; å kjenne det lange, fullstendige utpustet, å få overgi seg til tyngdekraften, å få lov til å komme til et nullpunkt. Denne lengselen blir ikke alltid møtt, sett og holdt i den kulturen vi lever i. En kultur der aktivitet, gjøren og det å produsere fortsatt har større anerkjennelse enn hvile, stillstand og væren. Gjennom helgen gis det tid og rom for at tyngdepunktet kan senkes slik at vi får falle ned i vår iboende væren – her får vi tilgang til uante krefter og en dyp ro.

Kontakten med pusten, stillheten og vår dypeste væren gir oss et nytt tyngdepunkt. Vår bevegelse og retning kobles da på den dype rytmen som beveger naturen rundt oss; selve grunnpulsen for døgnets rytme og årstidenes gang. I bevegelsespraksisen forsker vi på hvordan vi kan finne den vertikale senteraksen vår, og utnytte tyngdekraften til å gi oss oppreisning og kraft. Her fins den virkelige stabiliteten; en dynamisk stabilitet som gjør at vi kan veksle mellom bevegelse og hvile – både på og av yogamatta –  med en koordinert letthet og flyt.

Marit gleder seg til igjen å få lov til å dele sin lidenskap for både detaljerte dypdykk inn i anatomi og biomekanikk, samt sin dedikasjon til yoga som nærværspraksis; hvordan pust og bevegelse alltid er en mulighet til økt kroppsbevisshet og en dypere tilstedeværelse.

Erfaring (litt eller mer) med yoga eller annen relatert bevegelsespraksis og/eller meditasjon er en fordel for deltakelse, men ikke et absolutt krav.

Begrenset antall deltagere sikrer nøye oppfølging av hver enkelt.

P.g.a. begrenset antall plasser er påmelding bindende.

1 LEDIG PLASS

Tilbake til kursoversikt


Uttalelser fra tidligere deltakere på Mørketidsretreat:

«Jeg opplevde en umiddelbar ro og frihet til å få være det jeg er, og der jeg er i livet. Marit ledet oss med en letthet som på ingen måte tok lett på noe, men inviterte til tilstedeværelse og trygghet. Nyksund er også et utrolig flott sted å være på retreat – så vakker i all sin råskap, litt utenfor resten av verden – som vi jo er på retreat. Tusen takk for disse dagene.»
– Maria T. Karlsen
«Pust, konsentrasjon, fokus og stable kroppen rett på føttene er ikke lett i en kjapp og digitalisert hverdag der gjøremålene tårner seg opp. En evig runddans som setter seg i kjeven, knyter seg fast mellom skulderbladene og strammer i nakkefibrene.
Men «to change your life» må nye tankesett initieres og kobles på musklene dine – på nye måter. Interessant?
YOGAPOWER for hjernen får du av Marit Nygård hos YogaBeyond. Denne instruktøren er et funn! Unik og lyttende, kunnskapsrik og tilstede. Har aldri møtt en liknende helse- og kulturarbeider.»
– Rikke Gürgens Gjærum

OM NYKSUND:
Ytterst i havgapet i Øksnes kommune ligger det nedlagte, og etterhvert gjenoppståtte fiskeværet Nyksund. En perfekt ramme for retreat, her er du off-grid (med tidvis svært dårlig mobildekning!) og fristilt fra hverdagens krav og input. Istedet får du mulighet til å koble deg på naturens elementer, og ikke minst deg selv. Svært får besøkende finner veien ut til havgapet i vinterhalvåret. Det betyr at det fins en ro og stillhet som sammen med ren og kraftfull natur gir en helt spesiell ramme for det som skal foregå i yogarommet. Marit var fastboende i Nyksund i årene 2005-2012, og kjenner stedet inn og ut. Hun har arangert yogaretreater her siden 2008, og årets Mørketidsretreat blir den 28. i rekken.

Samarbeidspartner på overnatting og mat er Ekspedisjonen Nyksund /Nyksund B&B.

Kursrom
Kurskalender
Kurskalender  Facebook