FORANKRING, FORBINDELSE, FORNYELSE / MØRKETIDSRETREAT, NYKSUND

Morgonar
med nytt tyngdepunkt i kroppen
jorda svaier sakte, og trea
overraskande høgt over
den. Ho går innover
jorda med lydlaus styrke
i stega.

– Eldrid Lunden

——————————————————–

Dato: 8.-10.november

Pris: kr 3200,-

Kursprisen inkluderer ca 13 timer undervisning + varm lunsj på restaurant Ekspedisjonen lørdag.

Overnatting tilkommer (rabatterte priser hos YogaBeyonds samarbeidspartner).

Valgfri individuell oppfølgingstime i etterkant av retreaten (digitalt eller fysisk) til rabattert pris: 600,-/75 min.

2 retreatplasser til redusert kursavgift: 
Student, trygdet eller lavtlønnet av andre grunner? Delta på retreaten og betal 50 % av kursavgiften. Dersom du trenger overnatting tilkommer denne – med rimeligste enkeltromtype/dobbeltrom blir totalprisen for hele helgen inkl middag lørdag ca 3300,-/3000,-.

———————————————————-

Velkommen til et 3 dagers dypdykk inn i pust, bevegelse og stillhet. På terskelen til mørketida gir vi oss selv et mellomrom av TID. Tid til å gjenfinne pustens naturlige, uanstrengte rytme. Tid til å la stillheten omslutte oss, og kanskje begynne å resonnere med en dyp, iboende stillhet i oss. Tid til å utforske kroppens glemte bevegelsesrepertoar, og erfare hvordan dette kan være en inngang til dyp hvile, kraft og flyt. Hele helgen dedikeres til praksis som kan åpne for en mer uforbeholden, kroppslig forankret tilstedeværelse.

Retreathelgen er en invitasjon til å tre ut av tidslinja; fristilt fra fremtid og fortid åpner vi for både landing og lading og får tilgang til uante krefter og en dyp ro. Tyngdepunktet senkes, og vi får falle ned i vår iboende væren, forankret til Her og Nå.

Fra denne forankringen kan vi åpne for forbindelse både innover og utover; med pusten og kroppen, med jorda og stillheten. Vår bevegelse og retning kobles da på den dype rytmen som beveger alt i naturen; selve grunnpulsen for døgnets rytme og årstidenes gang. Ved å tre inn i denne strømmen av livskraft kan fornyelse, flyt og nye åpninger finne veien gjennom oss. Vi forsker på hvordan vi kan lande inn i den vertikale senteraksen vår, og dermed utnytte tyngdekraften til å gi oss vår oppreisning. Slik får vi tilgang til en dynamisk stabilitet full av både mykhet og kraft, som gjør at vi både kan stå i eget liv og gå på jorda «med lydlaus styrke i stega». 

Marits gleder seg til igjen å få lov til å dele kunnskap, innsikter og erfaringer knyttet til yoga som nærværspraksis; hvordan pust og bevegelse alltid er en mulighet til økt kroppsbevisshet og en dyp, levende tilstedeværelse.

Erfaring (litt eller mer) med yoga eller annen relatert bevegelsespraksis og/eller meditasjon er en fordel for deltakelse, men ikke et absolutt krav.

P.g.a. begrenset antall plasser er påmelding bindende.

FÅ LEDIGE PLASSER

Tilbake til kursoversikt


Uttalelser fra tidligere deltakere på Mørketidsretreat:

«Jeg opplevde en umiddelbar ro og frihet til å få være det jeg er, og der jeg er i livet. Marit ledet oss med en letthet som på ingen måte tok lett på noe, men inviterte til tilstedeværelse og trygghet. Nyksund er også et utrolig flott sted å være på retreat – så vakker i all sin råskap, litt utenfor resten av verden – som vi jo er på retreat. Tusen takk for disse dagene.»
– Maria T. Karlsen
«Pust, konsentrasjon, fokus og stable kroppen rett på føttene er ikke lett i en kjapp og digitalisert hverdag der gjøremålene tårner seg opp. En evig runddans som setter seg i kjeven, knyter seg fast mellom skulderbladene og strammer i nakkefibrene.
Men «to change your life» må nye tankesett initieres og kobles på musklene dine – på nye måter. Interessant?
YOGAPOWER for hjernen får du av Marit Nygård hos YogaBeyond. Denne instruktøren er et funn! Unik og lyttende, kunnskapsrik og tilstede. Har aldri møtt en liknende helse- og kulturarbeider.»
– Rikke Gürgens Gjærum

OM NYKSUND:
Ytterst i havgapet i Øksnes kommune ligger det nedlagte, og etterhvert gjenoppståtte fiskeværet Nyksund. En perfekt ramme for retreat, her er du off-grid og fristilt fra hverdagens krav og input. Istedet får du mulighet til å koble deg på naturens elementer, deg selv og din egen rytme. Svært få besøkende finner veien ut til havgapet i vinterhalvåret. Roen, stillheten og den kraftfulle naturen gir en helt spesiell ramme for det som skal foregå i yogarommet. Marit var fastboende i Nyksund i årene 2005-2012, og kjenner stedet inn og ut. Siden 2008 har hun arrangert over 30 retreater her.

Samarbeidspartner på overnatting og mat er Ekspedisjonen Nyksund / Nyksund B&B.

Kursrom
Kurskalender
Kurskalender  Facebook