VINTER MOT VÅR! / LANGØKTER, HARSTAD

Tirsdager kl 19.00-21.45

10.mars
17.mars
31.mars
14.april
21.april

Kurssted: Yoginis yogastudio

Pris: Kurspakke 5 kurskvelder kr. 1700,- /
Enkeltøkter kr. 380,-
Kurspakke 5 Langøkter + rabattert privattime (500,-/75 min): 2200,-

«The sense of aliveness arises from the core of our being. We feel it somewhere deep inside ourselves. While powerful, it is generally quiet. Aliveness stands on its own; it is autonomous yet deeply connected with the whole. We can feel it regardless of circumstances – whether we are alone or with others, quiet or active sick or healthy. While this aliveness is responsive, creative and engaged, it is also unattached to outcomes. Aliveness doesn’t grab or push away; it doesn’t need to. It is an expression of fullness.»

– John Prendergast

Velkommen til langøkter fra vinter og inn mot lysning og vår; «helaftener»med ulike temaer og dypdykk inn i pust, bevegelse og tilstedeværelse. 

Kan yogapraksis være en inngangsport til større og dypere kontakt med oss selv, med hverandre, og med livet? Disse kurskveldene er en utforskning av hva som skjer når vi våger å kaste loss; når vi tillater at tyngdepunktet senkes fra hodet, ned i kroppen. 

På vei ut av vinteren og inn mot våren skjer det tranformasjoner i naturen fra dag til dag. Lyset sprenger seg frem, og naturen forbereder seg på å våkne fra sin dvale. Kan vi beholde vårt forankring nedover, samtidig som vi strekker oss utover? Dette handler i stor grad om å finne frem til vår egen senterakse. Ved å falle på plass i vår vertikale oppreisning utløses en følelse av kraft og flyt. Livet får bevege seg gjennom oss, fra øyeblikk til øyeblikk, gjennom innpust og utpust, uten at vi mister fotfestet. Ved å vekke opp den dype, iboende stabiliteten i kroppen kan ytre, mer overfladiske spenninger slippe. Denne koordinasjonen tar vi med oss ut av yogarommet, den blir med oss i det «feltarbeidet» hver og en av oss gjør mellom møtene på yogamatta. 

Langøktene inneholder alltid en innledende refleksjon, samt gjennomgang av dagens fysiske fokus. Vi kikker i anatomiatlaset, studerer bindevevslinjer, ser på skjelettstrukturer og -sammenhenger. Slik får vi et mentalt oversiktskart, som vi så kan omsette til erfaring av kroppen gjennom ulike bevegelsesutforskninger og øvelser. Undervisningsformen er et forsøk på å la verdenene møtes; det vi forstår og kan gripe mentalt smelter sammen med det vi erfarer og sanser i fysiologien. Slik styrker vi evnen til interosepsjon; å kjenne kroppen vår innenfra. Her fins den dype, kroppslige tilstedeværelsen. Og ofte en opplevelse av å komme hjem til oss selv, hjem til vår plass på jorda akkurat nå, i det livet som er vårt å leve. 

Disse kurskveldene passer for deg som har erfaring fra før (noe eller mer) innen yoga eller annen relatert bevegelsespraksis. Du velger selv om du vil delta på hele serien, eller melde deg på enkeltøkter.

P.g.a. begrenset antall plasser er påmelding bindende.

LEDIGE PLASSER

Tilbake til kursoversikt

Kursrom
Kurskalender
Kurskalender  Facebook